Jump to content

dabone

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dabone

  1. I just printed one of these using .16 layer heights... 36 hours... I was worried about getting the infill out, but I just sat it down hard on the desk, and both infills popped right out. Great design. Thanks!
  2. I tried one SSSD disk and one DSSD disk, both read the directories fine. Both are written using a 360K drive using a greaseweazle f7 lightning plus. I just downloaded the .dsk files, and used the hcx software to convert them to hfe.
  3. I have the original TI controller, and the disk I wrote with the greaseweazle are readable on the ti. (Well Disk Manager 3 lists the directories). But this did answer my question, that there isn't really a dos like on the Apples, Ataris, or Commodores. I think I'm just going to sell off this thing, and grab a Tipi 32k + FinalGrom99. I don't keep systems hooked up all the time, I get one of the collection out and leave it hooked up for awhile to play, then on to a different one. (I have way too many types of vintage machines to have them all connected) My current play TI has a 32k internal sram mod with a older 2048 Games cart I bought off here a while ago. I'm going to pass that one off to a friend, with my Flashrom cart. I also have 2 other TIs that are unmodified.
  4. So, the disk drive part of the faq leaves a lot out.. Is a cart required to use the drive with the peb? What cart is used for what? Do some disks require extended basic? What cart is needed for commercial applications? What extensions are usually used per cart?
  5. I've gotten my hands on a PEB with 32k and Disk controller + 2 drives installed, but I have NO idea how to use a disk drive on a TI. I have a Flashrom99, and I've tested the drives with drivemanager 3, and I can write images to the disks using my greaseweazle. But how do I load anything? Is there a tutorial on getting started with disks for the TI? Thanks.
  6. Magazines are spoken for, thanks!
  7. I've come into a collection of 50 Antic magazines, No duplicates. I'd like them to go to someone else who... A.. Wants them to read and not just throw them away. B.. Will either come get them in Chattanooga, TN or is willing to pay a small fee for getting them boxed, + shipping. (This is to pay for packing materials also) They are already bagged with a backing board. I picked up around 600 magazines from another collector, and I just can't keep them all.
  8. I just picked up one of these today, It's a standard 800xl with Cart, Dongle, remote control (that plugs into the joystick port), and some software on disk with manual. Mine is dated 08/24/84 SN#80030. I'm new at atari 8 bits, I'm mainly a Commodore and PC guy, anyone want to grab and archive these from me?
  9. I found this trouble shooting guide, maybe it will help. http://www.playvectrex.com/shoptalk/vtghtml_f.htm Good luck.
  10. Yeah, I'm not complaining about the support offered, but the hint of "I would guess an IC somewhere in the Veccy is responsible" isn't exactly a troubleshooting guide. I was wondering if anyone had done a list/fix for issues. I've been spoiled working on commodore computers with great lists like the following. http://personalpages.tds.net/~rcarlsen/cbm/c64/c64-ic.txt And it would help the next person to come along. I actually don't own a vectrex, I'm repairing one for an old friend.
  11. It had a single horizontal line, with moving graphics and sounds for the game, I found this old old post. http://rec.games.vectrex.narkive.com/JCFdNpMA/replacment-for-ic401 "You can also get a slightly different display if only the Y-axis side of the LM379 has failed. In this case you still get normal sound. The display will show a single raster line centered vertically on the screen. In other words you will only see a single line reaching from the right to left side of the screen. Typically this line will have 'dancing dots' on it as objects are being drawn to the screen. You get this display instead of the blank picture as before due to the deflection detection circuits that enable J-FET's 401 and 402 are only taking their sense signal from the horizontal deflection. " So, I ordered a nos lm379s from ebay along with a cap kit, and got a different scrambled display on half the screen. The cap kit did NOT come with the Integrator Cap Kit, and I just decided what the hell and gave it a try, and it brought back full screen decent video. So from single flat line, and the spot killer not working. (If that's what it's called on the vectrex, I'm an old arcade monitor guy) to working by replacing the LM379S (The actual chip driving the gun) , and all the caps. Still waiting for a multi cart to arrive, so I can fine tune in the unit with my scope, But I was surprised with the lack of response for the issues. Here's original thread. http://atariage.com/forums/topic/275976-vectrex-hardware-repair-question/
  12. I have been working on a unit, and have asked help in this forum about 2 distinct errors, but no one here had answers. I did eventually find enough information to fix one on a old newsgroup post, and took a guess at the second and got it repaired also. Is there a break/fix guide to the console, listing symptoms and common fixes? I'd like to read one if there is, and add my own repair issue to it. Later, dabone
  13. Ok, I was chasing the wrong thing with the ground issue. Didn't realize that that section used a different voltage. I found this on the web... So, I ordered a nos lm379s from ebay along with a cap kit, replaced both, and now I have this display instead of the single flat line. Any thoughts? I'm wondering if the lm379 I got was wrong. Thanks.
  14. Yes, movement on the line, and sound. Just missing ground on part of the main board.
  15. I'm working on a unit with a single horizontal line, and checking voltages, I have no ground on the CD4066 @ IC305 and the MC34004 @ IC303. Any suggestions to start with? Thanks. Later, dabone
  16. Ok, after many many attempts, I have finally found out how to do the following. 1. Get a dos image that boots on my sio2sd. 2. Edit the disk image using Atari 8-bit Disk Utility, and finally seeing that it defaults to saving a compressed atr.. (This is what took forever, same atr extension, but compressed and not usable on the sio2sd) 3. Getting past the remove cart message from ant. (Could you just say on that screen, on XL machines, hold option when rebooting to disable basic??) 4. Finally getting the os patched. Shift - Reset works great. The board seems to work fine with this config, it seems to me that the major issues I ran into just getting the flash done is a lack of a good wiki on working with disk image and what programs are available. Thank you Simius for your work and product, it does look great and was very easy to install. You might want to list in your doc page about the long cycle to clear ram. Later, dabone
  17. Ok, trying tonight, and being an atari newbie, I need some help. My equipment consists of 1 130xe, and a sio2sd device. I've got Mypicodos images with games loaded in drives 1 thru 4, and a disk image containing the ant program and rom in slot 5, So I boot off disk1 into the menu, then hit 5 to select disk 5 and then run ant. Within ant I press F to go to the rom flasher menu, then select L to load, the O for OS, and it returns with the error D:*.* Error 130 Press Any Key Pointers please. Thanks.
  18. So, I'll give this a try this weekend, I just need to flash the patched file into the default slot correct?
  19. Well this makes it a pain to use in a gaming computer. Mine is a 130xe with a sio2sd loaded with games, I just wanted the ram expander to play with bigger demos and games, Kinda ruins the mood having to wait a random amount of time before I can turn the machine back on to play a different game. Anyone one here want to buy my ram board? Shipping from zip 37415.
  20. Hey Simius, is it normal for the ram not to be cleared on a cold boot, or have I done something wrong?
  21. Is anyone else having my issue of the ram not clearing with a power cycle?
  22. Ok, I got mine installed this evening, setup as a rambo xl. And the only problem I'm seeing is it takes a long time for ram to clear after power off. Like over a minute. So I load a game, turn off the power, wait 5 or so and turn it back on, the game is still there. Wait a little longer, and machine has garbage as the ram is partially cleared, etc. Later, dabone
×
×
  • Create New...