Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'composite mod'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Atari Systems
    • Atari General
    • Atari 2600
    • Atari 5200
    • Atari 7800
    • Atari Lynx
    • Atari Jaguar
    • Atari VCS
    • Dedicated Systems
    • Atari 8-Bit Computers
    • Atari ST/TT/Falcon Computers
  • Classic Consoles
  • Classic Computing
  • Modern Consoles
  • Gaming General
  • Marketplace
  • Community
  • Community
  • Game Programming
  • Site
  • PC Gaming
  • The Club of Clubs's Discussion
  • I Hate Sauron's Topics
  • 1088 XEL/XLD Owners and Builders's Topics
  • Atari BBS Gurus's Community Chat
  • Atari BBS Gurus's BBS Callers
  • Atari BBS Gurus's BBS SysOps
  • Atari BBS Gurus's Resources
  • Atari Lynx Programmer Club's CC65
  • Atari Lynx Programmer Club's ASM
  • Atari Lynx Programmer Club's Lynx Programming
  • Atari Lynx Programmer Club's Music/Sound
  • Atari Lynx Programmer Club's Graphics
  • The Official AtariAge Shitpost Club's Shitty meme repository
  • The Official AtariAge Shitpost Club's Read this before you enter too deep
  • Arcade Gaming's Discussion
  • Tesla's Vehicles
  • Tesla's Solar
  • Tesla's PowerWall
  • Tesla's General
  • Harmony/Melody's CDFJ
  • Harmony/Melody's DPC+
  • Harmony/Melody's BUS
  • Harmony/Melody's General
  • ZeroPage Homebrew's Discussion
  • Furry Club's Chat/RP
  • PSPMinis.com's General PSP Minis Discussion and Questions
  • PSPMinis.com's Reviews
  • Atari Lynx 30th Birthday's 30th Birthday Programming Competition Games
  • 3D Printing Club's Chat
  • Drivers' Club's Members' Vehicles
  • Drivers' Club's Drives & Events
  • Drivers' Club's Wrenching
  • Drivers' Club's Found in the Wild
  • Drivers' Club's General Discussion
  • Dirtarians's General Discussion
  • Dirtarians's Members' Rigs
  • Dirtarians's Trail Runs & Reports
  • Dirtarians's Wrenching
  • The Green Herb's Discussions
  • Robin Gravel's new blog's My blog
  • Robin Gravel's new blog's Games released
  • Atari Video Club's Harmony Games
  • Atari Video Club's The Atari Gamer
  • Atari Video Club's Video Game Summit
  • Atari Video Club's Discsuuions
  • Star Wars - The Original Trilogy's Star Wars Talk
  • PlusCart User's Bug reports
  • PlusCart User's Discussion
  • DMGD Club's Incoming!
  • DASM's General
  • AtariVox's Topics
  • Gran Turismo's Gran Turismo
  • Gran Turismo's Misc.
  • Gran Turismo's Announcements
  • The Food Club's Food
  • The Food Club's Drinks
  • The Food Club's Read me first!
  • The (Not So) Official Arcade Archives Club's Rules (READ FIRST)
  • The (Not So) Official Arcade Archives Club's Feedback
  • The (Not So) Official Arcade Archives Club's Rumor Mill
  • The (Not So) Official Arcade Archives Club's Coming Soon
  • The (Not So) Official Arcade Archives Club's General Talk
  • The (Not So) Official Arcade Archives Club's High Score Arena
  • Adelaide South Australia Atari Chat's General Chat & Welcome
  • Adelaide South Australia Atari Chat's Meets
  • Adelaide South Australia Atari Chat's Trades & Swaps
  • KC-ACE Reboot's KC-ACE Reboot Forum
  • The Official Lost Gaming Club's Lost Gaming
  • The Official Lost Gaming Club's Undumped Games
  • The Official Lost Gaming Club's Tip Of My Tounge
  • The Official Lost Gaming Club's Lost Gaming Vault
  • The Official Lost Gaming Club's Club Info
  • GIMP Users's Discussion
  • The Homebrew Discussion's Topics

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Calendars

  • AtariAge Calendar
  • The Club of Clubs's Events
  • Atari BBS Gurus's Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Twitter


Instagram


YouTube


eBay


GitHub


Custom Status


Location


Interests


Currently Playing


Playing Next

Found 6 results

  1. So, Hi As the title states, I'm searching for PAL A8 items in working condition. - 1200XL - Atari 5200 (no preference over 2 or 4 ports) - PSU for Atari 1010 (got 2 tape players, NONE with a PSU !) - A8 accessories or related goodies (manuals, advertisings, Atari/Koala pad, etc...) In working order, loose, eventually with the PSU for the 1200XL (I have a step-down converter, don't worry), RF cable not mandatory, box & manuals not mandatory ! If you have a bundle of cartdriges for XL/XE pal computers for cheap, I'm interested too I am in France, and I'll pay for the shipping TRACKED and SIGNED FOR even from the USA. PM If you have any of what I'm searching for...
  2. Hi Everyone: I previously posted in this thread, but it was suggested we break this out to its own thread for folks with similar hardware and issues to reference going forward. Back in April 2017 I purchased an NTSC composite-modded Woody 4-switch CX2600A from @Osgeld. It had been working great but was in storage for the past year unused (climate-controlled, dry finished basement in closed Rubbermaid storage container). I recently pulled it out after purchasing a Harmony cart for it, and when I hooked it back up it was not displaying color, only black and white. The black and white switch still works, as evidenced when playing Adventure and switching it I can see the grayscale changing. Here's a picture of the composite mod, which Osgeld mentioned in the previous thread: In the other thread, it was suggested I clean out and adjust the R213 pot which affects color. I used some electrical contact cleaner and adjusted it back and forth to free up any corrosion, but it did not fix the issue. I know it's getting voltage as I measured it, which I'll reference below. I also noted I can see some convergence going on when adjusting it either way, so it seems to be working as intended. The good folks in the previous thread asked me to take some voltage measurements of the areas of the board responsible for the color signal, which I've copied here: R213 - 6.22 R212 left side - 9.52 R212 right side - 6.23 TIA pins 9 and 20 - 5.02 TIA pin 10 - 4.66 I put in Asteroids, and yes voltage on pin 9 changed to 2.75. Turning the pot clockwise about a quarter turn increases voltage slightly to 2.82. Counter clockwise a half turn and it goes down to 1.81. For Pin 10, turning the pot clockwise about a quarter turn increases to 5.95. Counter clockwise a half turn and it goes down to 0.35. I was also asked to measure the voltage along the traces for multiple resistors. For orientation, please reference the picture below: ^ Top; v Bottom C210 "bottom" - 4.78 C210 "top" - 5.02 R210 "bottom" - 4.98 R210 "top" - 5.01 C211 "bottom" - 0.19 <- I wonder if this could be the problem? C211 "top" - 4.98 R222 "bottom" - 0.19 R222 "top" - 0.00 C215 "bottom" - 0.19 C215 "top" - 0.00 Upon close inspection, C211 doesn't look to be a stock resistor (maybe part of the mod performed?) and might suffer from a cold solder joint as referenced by a poster in the other thread: Or maybe those voltage readings are completely normal...I dunno. Here are some other pictures of the circuit board and mod for reference: The good folks @ChildOfCv, @DrVenkman, @fdr4prez and @-^CrossBow^- helped me get to where I am now, but I need some help to further diagnose this issue and identify a fix. Also, as I mentioned, this will be a good reference in the future for others with this mod setup. TIA!
  3. I noticed that when my mod board is connected the 12v connection for the rf modulator drops to like 4v. also noticed that when its disconnected it's still only like 11.4v. And one of the chips on the board gets very hot. I'm wondering if this is why after a few seconds of use the picture becomes less stable (text characters basically shake) Also i took the cage off the rf modulator to make room so not sure if that has anything to do with my problem. been trying to get this thing to work for so long its kind of annoying.
  4. I've been trying to mod my intellivion 2 to output composite video. I almost have the thing working, but the video signal is still having problems. text characters will start to shake after about 3 seconds of running, and there is a white line going down the screen lined up with the characters. I tried putting a 2000uf cap across the 5v line, but that didn't do anything. Ive checked the mod board multiple time times, but haven't found any problems with it that fixed the signal. also the rf modulator never output any video signal so i don't have any way to see if its a problem with the console. also don't have any extra rf modulators or consoles to test with.
  5. Has anyone used the Vintage Gaming and More composite mod for the 2600/7800 on the 5200 machine? I know the RF modulator needs to be removed but do any other resistors or transistors need to be removed also? I searched You Tube but I only found 5200 mods using a UAV board.
  6. Hi, everyone! I own 1981 Woodgrain Atari VCS CX2600A which I modded for composite video output and it has several issues. The first problem is ghosting of the picture. And the second problem is about the sound: volume of the 2nd audio channel is a lot lower than the first. I noticed the sound problem playing Pitfall as well as Synth Cart: all sounds in Pitfall are quieter than in other games, and in Synthcart when I turn on a beat on the right keypad it sounds very quiet too. When I switched the right keypad to bass or lead sounds they sound much quieter than sounds on the left keypad. The console has Rev. 13 PCB and AMI 8116XF TIA chip. The PCB hasn't 7805 buffer chip. I modded the console with this scheme: http://atariage.com/forums/uploads/monthly_11_2017/post-62422-0-00139200-1511299299_thumb.png Previously, I tried to mod it with TheFutureWas8Bit's Composite Mod Kit, but the picture was really dark and colors were dull, so I decided that mod amplifies the signal not enough and replace it with the mod on scheme above. I replaced 5K trimmer on that scheme by just a wire because when the resistance is close to zero the picture was better, and when resistance was increased by trimmer, the ghosting effect became worse and the picture was really blurred. Beside the modding, I changed all 3 capacitors in the console and remove and resat all three chips in their cradles. Can anyone suggest what these problems may be related to? The only reason I can imagine is that the TIA chip is defective in some way. Or maybe I should test something else?
×
×
  • Create New...