Jump to content
demonamania

Connection issues 7800 on HD TV

Recommended Posts

Hello friends -

I just recently broke out my original 7800 and hooked it up to my HD TV using a Gold-Plated Phono-to-F Adapter. When I turn the system on, the screen goes black (no snow) and has two grayish-white vertical lines that go the length of the screen. I've tried two different Gold-Plated Phono-to-F Adapter's with the same result. I've also tried analog channels 2, 3 and 4 on the TV and it only happens on channel 3 (snow on 2 and 4). Same result with or without a cartridge. Any ideas from the group? Thanks -

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not yet - it's the first time it's been hooked up in about 20 years.

 

I mean there is a chance you HDTV just doesn't like the resolution or output of the 7800 for some reason I guess. If you can test on another TV (SD preferably!) at least you'd know which unit is the issue.

 

It almost sounds like your cart isn't seated all the way (or it's dirty) as it seems you are seeing "graphics". Don't break your 7800 or anything, but make sure the cart is in all the way. Mine really need a damn good push on the carts to seat right and it's not really evident by "feel" that they're in like it is in a NES. I just have to push hard.

 

You could also flip the channel switch (right next to the rf out on the back) from Channel 3 to the other one (I assume it's 4, not 2) and try that channel on your TV.

 

Some of the other guys might have more info on HDTVs liking or not liking the 7800s signal...mine went through a VCR when I used it on an HDTV, so it was composite on the way in to the tv, not RF.

 

Glad you dug the 7800 out, hope you get it working!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks - I did try several carts. SD TV's are hard to come by but I'll take a look. I'll also try the VCR option as I hadn't thought of that. Anyone have any other ideas?

Edited by demonamania

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 7800 won't work on my 55 inch HDTV, but the 2600 works perfectly, except for Popeye, the screen roles. However, on my 19 inch Hdtv, the 7800 works fine, but the 2600 won't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...