Jump to content
ParanoidLittleMan

Image with 1000 games, special for TOS 1.00-1.02

Recommended Posts

I made new image (for SD card, UltraSatan, Satandisk, ICD type adapters) with lot of hard disk adapted games, special for people with TOS 1.00 or 1.02 in their ST, Mega ST. Needed to take care about low RAM usage of driver and buffers, so partitions are smaller size. This works with higher TOS versions too, so can use with STE, Mega STE, TT .

https://www.mediafire.com/file/hgkdnnwym334ilg/1000GamesT02.zip/file

Size is 541 MB. Unpacked: 1.2 GB, so need card of min 2 GB size.

  • Like 20
  • Thanks 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, ParanoidLittleMan said:

I made new image (for SD card, UltraSatan, Satandisk, ICD type adapters) with lot of hard disk adapted games, special for people with TOS 1.00 or 1.02 in their ST, Mega ST. Needed to take care about low RAM usage of driver and buffers, so partitions are smaller size. This works with higher TOS versions too, so can use with STE, Mega STE, TT .

https://www.mediafire.com/file/hgkdnnwym334ilg/1000GamesT02.zip/file

Size is 541 MB. Unpacked: 1.2 GB, so need card of min 2 GB size.

wow, nice work PP! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, rkindig said:

This is great!

i have a MegaST with Gotek drive.  Is there a way I can use this with that?

thanks

Ranfy

No, this is for hard disks, UltraSatan and similar devices which act like hard drive on Atari .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great handy compilation. Do you have a list of the games? And indicating on which partition each game is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone gotten this to work?

 

Tried this and can't get either of the Ultrasatans I have to recognize or boot it.

 

The Ultrasatans are working fine with other images I've written to 1gb SD cards.

 

Tried two different 4mb 1040st's with TOS 1.04.

 

I used the Drimg v1.35 utility to write the .img file to a 2gb SD card.

 

I'm using Win XP but tried the ZEROS.IMG trick also...

 

Windows will see the first 30mb partition on the 2gb SD card, and can see the remaining unmounted 9 partitions in Disk Management.

 

It also sees the unallocated space. Drimg can see the files on any partition using the "View Files" option.

Edited by firebottle

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will make  game list by partitions at weekend.

 

Windows see by default only first partition on removable media. To see all them need to install special driver to override that limit.

http:// http://atari.8bitchip.info/profb/cfadisk_x86_x64.zip

What I noticed with my only one 2 GB SD card and UltraSatan is that it needs often restart to activate normally after power on.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, ParanoidLittleMan said:

What I noticed with my only one 2 GB SD card and UltraSatan is that it needs often restart to activate normally after power on.

 

Yes, I tried the reset trick, the red led flashes once and no go. Still tries to boot from floppy.

 

Also, I tried a Satandisk and it didn't work either.

 

I'll try digging out an Atari ST with an older TOS and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As said it works with higher TOS versions too. Just checked with 2.06 and works.

Over 70 downloads so far, no other complains. Usual problems are:  low quality SD card, USB reader don't like SD card (that happens rather with larger sizes) .

Firebottle, if problems persists, please send me very first sector from SD card, so set in Drimg Sectors from start 0,  Sector count 1 . After trying it on Atari.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just popped in to thank you for all the new conversions I saw last night that you have been cranking out!  Phantasie 1-3 I think are ones I had asked about at some point and now they are on your site!

I am hoping I can resurrect my original UltraSatan and use that.

Thanks for all the hard work!  I will download this image to try out on my 1040STe with 1.62/2.06 TOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/22/2020 at 6:56 PM, ParanoidLittleMan said:

Windows see by default only first partition on removable media.

Windows 10 (at lest since few builds) can see multiple partitions on removable drives. I've tried also a trick of using SD to IDE board with IDE to USB bridge, and even Windows 7 could see multiple partitions on SD card them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ParanoidLittleMan said:

Well, at least Win 10 is now really better in something than older versions 🙂   What I used some years ago did not see multiple partitions on removable.

Ha, yeah I mostly use Linux, and they show up perfectly fine there.  Weirdly I cannot get Hmhddriver's partitions to show up in Linux at all, but the multiple partitions show up in Windows.  Never have figured out why.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turns out it was the SD card I was using, but don't understand why...

 

The only clue I get that a card is going to work properly is a dialogue box pops up in Drimg before writing that says "Looks like PC disk".

Edited by firebottle
that

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry Zeptari1, this will not work on Falcon. Driver is for ACSI port, what's no on Falcon.

But you can transfer games from it to your Falcon hard disk/Flash card - for instance writing it to some card, Pen drive, then can copy from it to PC/Mac, and then to your Falcon media. Or using Winimage (if I remember correct) to access directories from image.  About 80% should work with Falcon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, jefffulton said:

Just a note. 
This worked fine on my both TOS 1.62 and Tos 2.06 STE's. 

Thanks, Peter! 

Oops, thought I had confirmed this as well.  I also can confirm it works on the MiSTer.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, leech said:

Oops, thought I had confirmed this as well.  I also can confirm it works on the MiSTer.

You might have and I just missed it. Glad to know it works with MiSTer, i need to get one of. those, as maintaining all of this hard ware is becoming insane. The TOS 1.62 STE's sound died after playing Arkanoid from this image. I'm sure it's not PPs image, it just 30 year old hardware going "Bye Bye" 😃

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...