Jump to content
IGNORED

Svenskar??


frax

Recommended Posts

Jag sålde E.T med svensk manual för ett tag sen.

http://www.tradera.com/item/302272/246780896/atari-2600-spelpaket

Och lite annat gött som gick lite väl billigt.

http://www.tradera.com/item/302272/249193461/atari-2600-supreme-deluxe-paket

 

Räckte till en harmony encore och atarivox+ vilket jag är riktigt nöjd med och kan rekommendera till alla som inte har.

Link to comment
Share on other sites

Jag sålde E.T med svensk manual för ett tag sen.

http://www.tradera.com/item/302272/246780896/atari-2600-spelpaket

Och lite annat gött som gick lite väl billigt.

http://www.tradera.com/item/302272/249193461/atari-2600-supreme-deluxe-paket

 

Räckte till en harmony encore och atarivox+ vilket jag är riktigt nöjd med och kan rekommendera till alla som inte har.

Typiskt att jag missade dem då. Jag hade en inköpsrajd förra sensommarn och är i shoppartagen nu igen så jag gissar att dina gick just när jag inte uppdaterade mig.

 

Köpte ett Pac Man från Spelfyndet tror jag det var för en tid sen, men det visade sig vara en amerikansk kassett... Har ju de båda andra i pal så hade vart kul med originalet.

 

ET vill jag ha mest för att kunna spela med alla löjliga kompisar som baserar sin uppfattning om världens 10 sämsta spel på topplistor på nätet och visa att det faktiskt finns många värre, samt att det känns obligatoriskt att ha det plus pacman ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Raticon, om du har vägarna förbi Söders Spel/Serie & Skivhandel så har de ett tiotal kompletta spel till 2600 i varierande skick: Asteroids, Battlezone, Combat, Joust, Kangaroo, Outlaw, Phoenix, Pole Position, Q*Bert, Space Invaders, Venture. Kanske inga kioskvältartitlar, men några av dem ser riktigt fina ut på det fotografi jag såg. Dock är jag inte säker på om alla är europeiska utgåvor.

 

Iofs vill jag mena att utbudet till Atari 2600 inte är så svältfött som man först kan uppfatta det, men ändå värt att tipsa.

 

En aspekt med återförsäljare av begagnade spel är att de emellanåt sätter enhetspriser på mer "udda" format, vilket innebär att vissa spel ligger på tok för högt i pris medan då och då kan man faktiskt göra ett mikrofynd just därför att priset inte anpassats till hur svårt eller eftertraktat det är att få tag på.

Edited by carlsson
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jag är inte svensk, men Dansk - bor I Sverige :)

 

är Aktiv i ColecoVision och Intellivision. Har gjort ports av 10 spel til ColecoVision (från MSX, Memotech, Sord M5, Sega SG-1000) - och just nu håller de på at sälja "Super Mine Field" jag har programmerat för Intellivision :)

 

Också ports til Memotech MTX - kolla www.mtxworld.dk

 

Tror inte många har Memotech MTX I Sverige, kanske mindre end i Danmark ?

 

Men jag mins att Spectravideo sålt rätt mycket i Sverige?

 

C64, Spectrum och Amstrad var dom store dator:e på 80talllet i Danmark.

 

MSX och Spectravideo var där inte mycket av.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi kanske skulle byta namn på tråden till "Skandinaver?", likt t.ex. Commodore64.se som är flerspråkigt svenska, danska, norska (men majoriteten av användarna tenderar att vara svenskar).

 

Memotech vete tusan om den någonsin såldes i Sverige. Jag misstänker att den gick ett liknande öde till mötes som bl.a. Camputers Lynx, som såldes i Danmark men p.g.a. någon struntbugg valde importören att aldrig lansera den i Sverige med risk för att kunderna skulle bli missnöjda om de upptäckte buggen.

 

Spectravideo var däremot rätt stora genom Ronex agentur, samt att det var en av de datorer som Televerket satsade på i sin Datavision/Videotex-satsning. MSX fanns i viss utsträckning, tillräckligt mycket för att tidningen Svensk Hemdatorhacking/Hemdatornytt skulle ha en MSX Hacking-spalt som rullade i alla fall några år. Däremot är jag osäker på om Amstrad någonsin såldes här, i alla fall i någon märkbar omfattning då heller jag inte kan minnas ha sett några svenska hemdatortidningar omnämnande märket trots att det var rätt stort utomlands.

 

Du får väl dyka upp på någon mässa, åtminstone Retrospelsfestivalen i Malmö 3 september, det borde ju vara nära dig. Jag har ännu inte haft tillfälle att åka ner på just den mässan, men har varit på de flesta andra och det är ju heller ingen hemlighet att jag själv är arrangör för en mässa i min hemort. Hör gärna av dig om du vill finnas med för att t.ex. visa upp några av de spel du gjort/portat och fått utgivna. Sådant är alltid kul.

Link to comment
Share on other sites

Det er ju bra att så många inom Sverige tycker om retrospel. Om jag åker till Malmö vet jag inte (5mil).

 

Fundera på om där finns något "Retrospel klubb" där kan kan träffa andre och spela gamla spel och vise vad man jobbar med, kanske en gång på veckan.

 

Var också på Gamemasters sista summer :)

 

Link to comment
Share on other sites

Sådär. Tidigare fanns en kalender på www.gamergodis.se men den har legat i träda ett tag. Jag har satt upp en egen sida men har tyvärr inte orkat fylla på med alla träffar som finns runt om i landet. Många är dessutom privata och vänder sig bara till dem som råkar se ett foruminlägg, ett inlägg på Facebook eller liknande. Ibland ser man personer eller organisationer samla ihop de träffar de känner till i närtid och publicerar listor, men detta sker med oregelbundna mellanrum.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Jepp, jag pekade Poppe hit när han hade frågor om Colecovision, eftersom det inte finns särskilt många inom Sverige som samlar, pratar eller har koll på det formatet. Samma kan ju sägas om de flesta TV-spel före "kraschen", möjligen att intresset för Atari 2600 i alla fall är mätbart på svenska breddgrader.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Precis, Retrospelsfestivalen. Jag kommer att stå där för RG:s räkning, får se vad jag får med mig. Jag ska åka tåg, så jag packar väl en resväska full.

 

(Det är även demoparty GERP i Skövde och några fler träffar jag läst om, så det finns en del konkurrens om delvis samma publik)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

I år är det som bekant tätt med retromässor så kanske några av oss träffas här och där?

 

Retrogathering 2017VCE har redan ägt rum 4 februari i Västerås.

 

Retro Marknad kör en specialloppis kring leksaker och TV-spel i Örebro 1 april.

 

Retrospelsmässan i Göteborg 29 april är väl årets absolut största begivenhet, men där lär det bli så mycket folk att det är snudd på omöjligt att träffa någon man borde känna igen.

 

Retrospillmessen i Sandefjord 20-21 maj (ok, det är Norge men om vi tänker att den här tråden är tillgänglig för alla skandinaver kan den vara värd att nämnas) ska bl.a. ha Rob Hubbard som gäst, det är nästan att jag blir sugen att åka enkom för det även om mässan i övrigt är ganska liten jämfört med Göteborg.

 

Retrospelsfestivalen i Malmö återkommer 2 september, nu i ny lokal.

 

Ett Retrogathering till hösten planerar vi, dock har vi inte offentliggjort några detaljer ännu. Det är väl troligt att fler träffar som Retro Games i Stockholm, Retrospel i parken (Vetlanda) osv ligger i röret, samt sådant jag inte känner till.

 

Sedan har vi förstås alla mindre träffar, demopartyn, hack- och spelhelger, mer eller mindre öppna för allmänheten. Jag planerar att komma iväg på Slaskhack i Floby 7-9 april, en plattformsoberoende träff som arrangeras av Svenska Atariklubben (mest ST-serien, små inslag av 8-bit och Atari-konsoler).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Som bekant pågår 2018 för fullt. Retrogathering 2018VCE har redan ägt rum, likaså Retro Marknad, Retrospillmessen, Birdie, Nordsken m.fl. mässor och evenemang jag missat.

 

Härnäst väntar Retrospelsmässan i Göteborg 26 maj - som tävlar med norrmännen om titeln Skandinaviens största retromässa, delvis räknat på olika parametrar.

 

Retrospelsfestivalen i Malmö återkommer 1 september, och höstupplagan av Retrogathering i Västerås 29 september.

 

Det lär finnas fler tillfällen, om man räknar in Comic Con, Dreamhack och andra LAN osv men de känns inte så dedikerade kring retrospel som ovanstående mässor är.

 

Många av oss här på AA brukar ses på något av dessa tillfällen, även om kanske inte alla ger sig tillkänna.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...